500 g mėsos,
2 burokėliai,
1 svogūnas,
1 morka,
2 bulvės,
pusė paprikos (raudonos),
truputis šviežių kopūstų,
2-3 šaukštai šaldytų arba konservuotų žaliųjų žirnelių,
1 pomidoras,
pagal skonį pomidorų tyrės,
petražolės šaknis.
GAMINIMAS:
Išvirkite sultinį, po to sudėkite į jį supjaustytas daržoves ir virkite uždengtame puode dešimt minučių, ne ilgiau, antraip labai suvirs. Išjunkite viryklę ir palikite ant jos puodą, sriuba baigs virti savaime.
Pomidorų tyrę sudėkite kartu su daržovėmis. Galima įpilti šlakelį acto, įdėti namaltų juodųjų pipirų, lauro lapą. Prieš valgant barščius paskaninkite grietine ir skiltele česnako. Recepto sudėtį galima keisti. Vieni įberia saują kukurūzų, kiti prideda žiedinių kopūstų, svogūną pakeičia smulkiai supjaustytu poru, tik baltąja jo dalimi be lapų.