Skeltų žinių sriuba Hernekeitto (Suomija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Skeltų žinių sriuba Hernekeitto (Suomija)


INGREDIENTAI:

500 g džiovintų žaliųjų žirnių,
3 l vandens,
1 sultinio kubelis,
120 g rūkytos šoninės,
2 morkos,
1 svogūnas,
sviesto pakepinimui,
pagal skonį druskos ir
pipirų,
žiupsnelis čiobrelių ar mairūnų,
šlakelis konjako,
aštriųjų garstyčių pagal skonį.



GAMINIMAS:

Žirnius nuplaukite ir pamerkite, palikite per naktį. Kitą dieną vėl nuplaukite ir nusunkę sudėkite į puodą. Užpilkite 3 l vandens, įdėkite sultinio kubelį. Virkite, kol žirniai suminkštės (apie 2 val.). Kubeliais supjaustykite 120 g rūkytos šoninės ir dvi morkas, svieste pakepinkite svogūną. Visa tai sudėkite į sriubą.

Viską pagardinkite druska, pipirais, mairūnais ar čiobreliais. Virkite dar apie 30 minučių. Patiekdami galite įpilti konjako, paskaninti aštriomis garstyčiomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668