500 g džiovintų žaliųjų žirnių,
3 l vandens,
1 sultinio kubelis,
120 g rūkytos šoninės,
2 morkos,
1 svogūnas,
sviesto pakepinimui,
pagal skonį druskos ir
pipirų,
žiupsnelis čiobrelių ar mairūnų,
šlakelis konjako,
aštriųjų garstyčių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Žirnius nuplaukite ir pamerkite, palikite per naktį. Kitą dieną vėl nuplaukite ir nusunkę sudėkite į puodą. Užpilkite 3 l vandens, įdėkite sultinio kubelį. Virkite, kol žirniai suminkštės (apie 2 val.). Kubeliais supjaustykite 120 g rūkytos šoninės ir dvi morkas, svieste pakepinkite svogūną. Visa tai sudėkite į sriubą.
Viską pagardinkite druska, pipirais, mairūnais ar čiobreliais. Virkite dar apie 30 minučių. Patiekdami galite įpilti konjako, paskaninti aštriomis garstyčiomis.