(4 porcijos - 850 kcal)
po 350 g maltos jautienos ir kalakutienos,
3 šaukštų avižinių dribsnių,
1 didelės bulvės,
1 svogūno,
3 šaukštų miltų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto pieno,
0,5 šaukštelio kmynų,
0,5 stiklinės aliejaus,
druskos,
pipirų,
šviežių daržovių garnyrui (pomidorų, agurkų, salotų, žalumynų).
GAMINIMAS:
Nuskustą bulvę ir nuluptą svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Faršą sumaišykite su avižiniais dribsniais, miltais, kiaušiniu, pienu, tarkiais ir svogūnu. Pagardinkite druska, pipirais, kmynais. Įdėkite valandai į šaldytuvą.
Iš paruoštos masės padarykite sklindžius ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad susidarytų rusva plutele. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, mėgstamu padažu.