(10 porcijų - 450 kcal)
10 kupinų šaukštų miltų,
3 šaukštų cukraus,
2 kiaušinių,
3 šaukštų aliejaus,
600 ml pieno,
0,5 šaukštelio druskos,
1,5 l talpos butelio.
GAMINIMAS:
Į butelį įstatykite piltuvėlį, šaukštu suberkite miltus, cukrų, druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, pieną ir užsukite dangtelį. Kratydami butelį, gerai suplakite tešlą. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite lašelį aliejaus ir iš butelio pilkite tešlos.
Kepkite tiek blynelių, kiek suvalgysite. Likusį kiekį tešlos įdėkite į šaldytuvą.Tokiu būdu suplaktą tešlą galima palikti šaldytuve trims dienoms. Nereikės kas kartą gaišti laiko ir maišyti naują tešlą. Kas rytą greitai iškepsite gardžių blynelių.
Jeigu jums nepavyktų gerai suplakti ir išmaišyti miltų butelyje, pabandykite perkošti tešlą per tinklelį ir vėl supilti atgal. Iš butelio pilti tešlą į keptuvę kur kas patogiau nei šaukštu ar samčiu.