(4 porcijos - 480 kcal)
0,5 l kefyro,
1 stiklinės pieno,
1-2 kiaušinių (turi būti labai švieži),
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukšto cukraus,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio sodos,
1 šaukšto grietinės,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Į puodą supilkite kefyrą ir truputį pašildykite (turi būti tik šiltas, ne karštas). Sudėkite kiaušinius, cukrų, sodą (nugesintą šaukšte grietinės). Suberkite miltus (apie 1,5 stiklinės - tiek, kad tešla pasidarytų geros grietinės tirštumo). Viską gerai išmaišykite. Užvirinkite pieną ir plona srovele pilkite jį į tešlą, visą laiką maišydami.
Jeigu jums tešla pasirodys per skysta, įberkite daugiau miltų. Įpilkite 1-2 šaukštus aliejaus, tešlą išmaišykite ir kepkite blynus su skylutėmis. Juos reiktų kepti ketaus keptuvėje. Prieš kepdami įpilkite šlakelį aliejaus. Patiekite su grietine, džemu arba mėgstamomis uogomis.