(4 porcijos - 560 kcal)
1,5 stiklinės miltų,
0,5 l pieno,
3 kiaušinių,
1 šaukštelio cukraus,
2 šaukštelių lydyto sviesto,
žiupsnelio druskos,
aliejaus kepti,
žalių svogūnų laiškų blyneliams surišti.
Į d a r u i:
400 g įvairių jūrų gėrybių,
1 šaukšto sviesto,
100 g grietinės,
50 g tarkuoto parmezano,
1 šaukšto susmulkintų krapų,
1 svogūno,
druskos ir
maltų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir išplakite šluotele. Lėtai maišydami supilkite pieną, suberkite persijotus miltus. Sudėkite pašildytą sviestą, dar kartą gerai išmaišykite, uždenkite rankšluostėliu ir palikite pastovėti 20 min. Paruoškite įdarą: smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite keptuvėje su sviestu.
Jūrų gėrybes atšildykite, nusausinkite servetėle ir taip pat sudėkite į keptuvę. Maišydami kepkite apie 5 min., kol išgaruos skystis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite grietinę, suberkite krapus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Keptuvę įkaitinkite, įpilkite truputį aliejaus ir kepkite blynus per visą keptuvę, kiekvieną pusę apkepdami apie 2 min.
Ant kiekvieno blynelio dėkite po 2 šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu. Blynelio kraštus pakelkite padarydami maišelį. Suriškite karštame vandenyje nuplikytu svogūno laišku. Blynelius-maišelius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 10-15 min.