(4 asmenims)
Apie 800 g mėgstamų vaisių ir uogų (bananų, kivių, braškių, mangų),
250 g juodojo, ne mažiau nei 80 proc. kakavos turinčio šokolado,
150 ml riebios grietinėlės,
pusė stiklinės pieno,
vanilės lazdelė,
pagal skonį maltos aitriosios paprikos,
šlakelis citrinos sulčių (kad vaisiai nepajuostų).
GAMINIMAS:
Vaisius nuplaukite, nusausinkite, jei reikia, nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Greitai temsėjančius, pavyzdžiui, obuolius, kriaušes, apšlakstykite citrinos sultimis. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų dubenį. Įstatykite į didesnį vandens pripiltą puodą ir ant labai silpnos ugnies ištirpykite.
Vanilės ankštį perpjaukite per pusę ir aštriu peiliuku iškrapštykite sėklytes. Į šokolado masę įmaišykite grietinėlę, supilkite pieną, suberkite vanilės sėklytes. Pagardinkite malta aitriąja paprika, išmaišykite, dar kiek pakaitinkite ir supilkite į keraminį fondiu indą, po kuriuo statoma žvakutė. V aisių gabalėlius smeikite specialiomis šakutėmis ir mirkykite šokolade.
Vaisių fondiu gardu papildyti biskvito gabalėliais. Juos pjaustykite ne mažais kubeliais, kad nekristų nuo šakutės ar iešmo. Šokolade mirkytus vaisių gabalėlius galite apibarstyti kokosų drožlėmis arba maltais riešutais.