(4 asmenims)
2 puodeliai miltų,
175 g sviesto,
pusė puodelio miltelinio cukraus,
kiaušinis,
pagal skonį nutarkuotų citrinos žievelių ir
vanilinio cukraus,
mažas indelis apelsinų arba kinkanų džemo.
GAMINIMAS:
Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir maišykite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinos žieveles, vanilinį cukrų.
Iš tešlos suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduryje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Prieš tiekiant apibarstykite milteliniu cukrumi.