(6 porcijos - 700 kcal)
1 kg bulvių,
8 šaukštų miltų,
aliejaus kepti,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio džiovintų bazilikų,
šviežių arba džiovintų žalumynų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pravėsusias nulupkite ir sumalkite. Į dubenį su jomis įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, džiovintus bazilikus, sudėkite supjaustytus žalumynus, paskaninkite druska bei pipirais ir viską gerai išminkykite.
Jei bulvės nekrakmolingas, įdėkite šaukštą krakmolo. Iš tešlos formuokite nedidelius kukuliukus. Kepkite juos karštame aliejuje, kol gražiai apskrus. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite šiltus su grietine ar kitokiu mėgstamu padažu. Šiuos kukulius taip pat galite patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.