(8 porcijos - 580 kcal)
Žaliems b l y n a m s:
1 saujos šviežių špinatų (sutrinkite juos smulkintuvu),
250 ml vandens,
1 kiaušinio,
4 šaukštų miltų,
1 žiupsnelio druskos,
1 šaukšto aliejaus į tešlą ir šiek tiek kepti.
Oranžiniams b l y n a m s:
250 ml morkų sulčių,
1 kiaušinio,
4 šaukštų miltų,
1 žiupsnelio druskos,
1 šaukšto aliejaus į tešlą ir šiek tiek kepti.
Į d a r u i:
400 g vištų kepenėlių,
pusės saldžiosios paprikos,
1 didesnio svogūno,
2 šaukštų morkų išspaudų,
1 saujelės špinatų,
šaldytų petražolių,
druskos,
aitriosios paprikos ir
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
2 lauro lapelių,
bazilikų,
raudonėlių,
50 g sviesto.
P a d a ž u i:
100 g grietinės,
100 g sviesto,
1 ryšelio šviežių petražolių ar bazilikų,
1 ryšelio šviežių arba džiovintų raudonėlių.
GAMINIMAS:
Iš nurodytų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Įdaras: kepenėles išvirkite su druska, pipirais ir lauro lapeliais. Keptuvėje su sviestu apkepkite susmulkintą svogūną ir papriką, sudėkite smulkiai supjaustytus špinatus, morkas, saujelę petražolių ir troškinkite, kol visos daržovės bus minkštos.
Sudėkite susmulkintas kepenėles, įberkite druskos, prieskonių ir troškinkite. Įdarą sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Į lėkštę dėkite žalią blyną, ant jo ratuku sudėkite įdarą, uždėkite oranžinį blyną. Pastarąjį per vidurį įspauskite-bus kur supilti padažą.
Padažas: sviestą ištirpinkite, sudėkite grietinę, žalumynus ir trumpai pavirkite. Kol bus formuojamas "ugnikalnis", tikėtina, kad blynai bus atvėsę. Jau paruoštą, bet dar neparuoštą patiekalą kelioms minutėms įdėkite į karštą orkaitę ar mikrobangų krosnelę. Papuoškite ir patiekite.