B l y n e l i a m s:
1 l pieno,
1 kiaušinis,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
3,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis cukraus,
aliejaus.
Į d a r u i:
400 g lydytų sūrelių,
4 česnakų skiltelės,
majonezo,
pipirų.
GAMINIMAS:
Blyneliams kiaušinį išplakite su druska ir cukrumi, įpilkite pieną. Nuolat plakdami po truputį berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Iškepkite blynelius. Įdarui lydytus sūrelius užšaldykite ir smulkiai sutarkuokite. Įdėkite išspaustus česnakus, majonezo, įberkite pipirų ir išmaišykite.
Majonezo dėkite tiek, kad išeitų maždaug 4 šaukštai vientisos masės. Ant kiekvieno blynelio dėkite sūrio įdaro ir blynelius susukite vamzdeliu. Apkepkite įkaitintame aliejuje ir patiekite. Šie blyneliai skanūs ir šalti, todėl gali būti patiekiami kaip užkandis.