(8 porcijos - 720 kcal)
200 g miltų,
2 kiaušinių,
500 ml pieno,
1 šaukšto lydyto sviesto arba margarino,
0,5 ųaukštelio cukraus,
300 g maltos mėsos,
0,5 galvutės svogūno,
2 skiltelių česnako,
pusės ankšties saldžios raudonosios paprikos,
1 šaukšto konservuotų kukurūzų,
2 šaukštų pomidorų tyrės,
kelių šakelių žalių petražolių,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų,
bazilikų,
žaliosios citrinos papuošti,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite plaktuvu, supilkite pieną, lydytą sviestą, suberkite šaukštą cukraus ir žiupsnelį druskos. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite ir įdėkite 30 min. į šaldytuvą. Paruoškite įdarą.
Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite, mažais gabalėliais supjaustykite saldžiąją papriką, labai smulkiai sukapokite aitriąją papriką, susmulkinkite žalius petražolės lapelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame apie 5 min. kepkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką.
Sudėkite faršą ir maišydami kepkite dar 6-8 min. Sudėkite papriką, bazilikus, pomidorų tyrę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Uždenkite ir troškinkite 6-7 min. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite kukurūzus ir gerai išmaišykite. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iškepkite didelius blynus.
Į kiekvieną blyną dėkite po 2 šaukštus mėsos ir daržovių įdaro, susukite ritinėlius. Blynus sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 15 min. Patiekite su aštriu pomidorų padažu ir žaliosios citrinos gabalėliais.