3 stiklinės kvietinių miltų,
2 kiaušiniai,
40 g lašinių,
1/3 stiklinės grietinės,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštelis druskos,
1/3 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Kiaušinius suplakite su druska. Miltus išsijokite, juose padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį, sudėkite grietinę, kiaušinius ir pusę smulkiai supjaustytų lašinukų. Išminkykite tešlą ir palaikykite ją šaldytuve apie 1 val. Tada tešlą padalinkite į keletą dalių ir tarp rankų iškočiokite pailgus volelius.
Juos supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltinukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol jie iškils į paviršių. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, į jį sudėkite išvirusius miltinukus ir pakepkite 5 min. Miltinukus išimkite iš keptuvės ir sudėkite į atskirą indą. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė miltinukai, pakepinkite likusius lašinukus, užpilkite juos ant miltinukų ir išmaišykite.