(6 porcijos/680 kcal)
6 didelių lietinių,
300 g varškės,
450 g vyšnių,
2 kiaušinių,
2-3 šaukštų cukraus,
1 stiklinės manų kruopų,
200 g grietinės.
GAMINIMAS:
2 kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi. Šaldytas arba šviežias vyšnias užpilkite cukrumi ir palikite pastovėti, kol atsiras sulčių. Šį skystį nupilkite į stiklinę, uogas sumaišykite su varškės mase, įberkite manų kruopų.
Įdaro dėkite ant lietinių, juos susukite arba perlenkite, sudėkite į kepimo indą, pašaukite į 110 laipsnių orkaitę ir brinkinkite apie 30 min. Paruoškite grietinės ir vyšnių kremą: vyšnių sultis sumaišykite su grietine, įdėkite į šaldytuvą, kad sutirštėtų. Šiuo kremu apliekite karštus blynelius ir patiekite.