(6 porcijos/780 kcal)
T e š l a i:
500 g miltų,
750 ml lieso pieno,
6 kiaušinių,
2 šaukštų lydyto sviesto,
250 g alaus,
druskos pagal skonį.
Į d a r u i:
200 g rokforo sūrio,
60 ml 33 proc. riebumo grietinėlės,
3 šaukštų graikinių riešutų.
GAMINIMAS:
Persijokite miltus, į juos pamažu pilkite šiltą pieną ir pašildytą alų, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite pašildytą sviestą. Gerai išmaišykite tešlą, uždenkite rankšluostėliu ir palikite 2 val. pastovėti. Kepkite blynelius gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje. Įpilkite samtelį tešlos, sukdami keptuvę, išskirstykite ją į keptuvės kraštus.
Apverskite medine mentele, apkepkite abi blynelių puses. Paruoškite įdarą: į puodą suberkite sutrupintą rokforo sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite maltus riešutus ir pakaitinkite maišydami. Šią masę šaukštu dėkite ant karštų blynelių, išskirstykite po visą jų paviršių. Blynus sulankstykite arba susukite. Patiekite karštus.