(6 porcijos/720 kcal)
1,5 stiklinės grikių miltų,
1,5 stiklinės kvietinių miltų,
0,5 l pieno,
20 g mielių,
3 kiaušinių,
2 šaukštų aliejaus,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
1 svogūno,
250 g pievagrybių,
0,5 stiklinės grietinėlės,
pipirų,
druskos,
šviežių kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Paruoškite mielinę tešlą (žr. blynų receptą "Skonių šventė"). Paruoškite įdarą: smulkiai supjaustytą svogūną apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiomis riekelėmis supjaustytus grybus, troškinkite, kol išgaruos skystis.
Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 15 min. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir kapotomis žaliomis petražolėmis. Įdaro dėkite ant kiekvieno blyno, susukite arba sulankstykite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.