(6 porcijos/500 kcal)
2 stiklinių neriebaus kefyro,
2 stiklinių miltų,
2 kiaušinių,
0,5 šaukštelio sodos,
1 stiklinės ką tik užvirusio vandens,
druskos,
cukraus pagal skonį,
2-3 šaukštų aliejaus.
U ž p i l u i:
1,5 stiklinės juodųjų serbentų,
0,5 stiklinės cukraus,
1 obuolio,
1 šaukšto krakmolo.
GAMINIMAS:
Kefyrą, kiaušinius, miltus, druską, cukrų gerai suplakite šluotele arba elektriniu plakikliu. Į ką tik užvirusio vandens stiklinę įberkite pusę šaukštelio sodos, greitai išmaišykite ir supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bent 5 min.
Į tešlą įpilkite aliejaus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Juoduosius serbentus (gali būti atšildyti) sumaišykite su cukrumi, įdėkite tarkuotą obuolį ir sutrinkite mediniu įrankiu. Supilkite išleistą krakmolą, pakaitinkite iki virimo, nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite.