Plikyti blynai su juodųjų serbentų užpilu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plikyti blynai su juodųjų serbentų užpilu


INGREDIENTAI:

(6 porcijos/500 kcal)
2 stiklinių neriebaus kefyro,
2 stiklinių miltų,
2 kiaušinių,
0,5 šaukštelio sodos,
1 stiklinės ką tik užvirusio vandens,
druskos,
cukraus pagal skonį,
2-3 šaukštų aliejaus.

U ž p i l u i:
1,5 stiklinės juodųjų serbentų,
0,5 stiklinės cukraus,
1 obuolio,
1 šaukšto krakmolo.


GAMINIMAS:

Kefyrą, kiaušinius, miltus, druską, cukrų gerai suplakite šluotele arba elektriniu plakikliu. Į ką tik užvirusio vandens stiklinę įberkite pusę šaukštelio sodos, greitai išmaišykite ir supilkite į tešlą. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bent 5 min.

Į tešlą įpilkite aliejaus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Juoduosius serbentus (gali būti atšildyti) sumaišykite su cukrumi, įdėkite tarkuotą obuolį ir sutrinkite mediniu įrankiu. Supilkite išleistą krakmolą, pakaitinkite iki virimo, nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668