(6 porcijos/380 kcal)
1,5 stiklinių vandens,
2,5 stiklinės miltų,
2-3 kiaušinių,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio sodos,
2-3 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite vandens, miltų. Šluotele plakite tešlą, kol taps vienalytė. Įpilkite aliejaus, išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 30-40 min. Prieš kepdami lėtai įmaišykite gerai išplaktus kiaušinių baltymus.
Kepkite karštoje keptuvėje. Prieš kepdami pirmąjį blyną, ją patepkite lašiniais. Šiuos blynelius kepkite su kokosų aliejumi-tikrai bus labai gardu, nes šis aliejus blynams suteikia ypač malonų skonį. Kokosų aliejus puikiai dera ir su kitais keptais produktais-cukinija, bananų duona, taip pat su daržovėmis.
Ypač skanu su karčiais žalumynais, pavyzdžiui, lapiniais kopūstais. Galite naudoti kepindami svogūnus, kur kas malonesnį skonį. Kokosų aliejus taip pat yra puikus avižinės košės pagardas, jai suteikia daugiau purumo.