T e š l a i:
150 g sviesto,
50 g cukraus,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1 citrinos nutarkuota žievelė.
P a p u o š i m u i:
1 citrina,
kekė vynuogių,
1 pak. citrinų želės,
100 g grietinės,
1 stiklinė migdolų plokštelių.
G r i e t i n ė s sluoksniui:
400 g grietinės,
1 citrinos sultys,
2 pak. vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai želatinos,
truputis pieno.
GAMINIMAS:
Tešlai sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmaišykite kiaušinius, nutarkuotą citrinos žievelę ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą žiedo formos kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Pyragą atvėsinkite neišimdami iš kepimo formos.
Grietinę išsukite su cukrumi ir citrinos sultimis. Po truputį įmaišykite piene išbrinkintą želatiną. Masę supilkite ant pyrago kepimo formoje. Palaikykite šaltai, kol sustings. Tada sudėliokite vynuogių puseles, citrinos skilteles ir užpilkite stingstančia citrinų žele. Kai ji sustings, pyragą išimkite iš formos, jo šonus aptepkite grietine ir apibarstykite migdolais.