(4 porcijos)
3 riekių baltos duonos,
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės,
1 puodelio smulkintų petražolių,
40 g tarkuoto parmezano,
250 g makaronų,
35 g krakmolo,
250 ml vištienos sultinio,
125 ml baltojo vyno,
80 ml šviežių apelsinų sulčių,
1 šaukšto alyvuogių aliejus,
1 poro,
425 g konservuoto tuno.
P a d a ž u i:
40 g sviesto,
40 g miltų,
500 ml lieso pieno,
130 g natūralaus jogurto,
40 g tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite. Kol jie verda, paruoškite baltąjį padažą: išlydykite sviestą, įmaišykite miltus ir kepkite iki gelsvumo. Pamažu pilkite pieną, maišykite ir kaitinkite, kol sutirštės. Įmaišykite jogurtą ir tarkuotą sūrį. Sumaišykite krakmolą su apelsino sultimis, vištienos sultiniu ir vynu.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite porą, supilkite į keptuvę sultinio mišinį ir kaitinkite iki sutirštėjimo. Į keptuvę dėkite makaronus, baltąjį padažą, tuną ir petražoles, pasūdykite, įberkite pipirų. Viską išverskite į indą, tinkantį kepti orkaitėje, apibarstykite trupinta dyona.