(6 porcijos)
1 vanilės ankšties (arba šaukštelio vanilinio cukraus),
250 g maskarponės sūrio,
125 ml amaretto+1 šaukšto maskarponei,
6 apelsinų,
275 g cukraus.
GAMINIMAS:
Vanilę arba vanilinį cukrų sumaišykite su maskarpone ir šaukštu likerio. Apelsinus kruopščiai nuplaukite, nuskuskite skutikliu, kad liktų tik oranžinė žievės dalis. Žievelę supjaustykite siauromis juostelėmis. Nuo apelsinų nuimkite baltą žievės dalį ir juos supjaustykite skersai apie 1 cm pločio griežinėliais ir vėl sudėkite apelsino formą.
Žieveles pavirkite, po to perkoškite šaltu vandeniu ir dar kartą pavirkite, kad neliktų kartumo. 125 ml vandens ištirpinkite cukrų ir kaitinkite, kol sutirštės, įdėkite apvirtas žieveles ir supilkite likerį. Užpilą atšaldykite. Supjaustytus apelsinus dėkite į indelius, užpilkite sirupu ir sudėkite ant viršaus žieveles. Patiekti galite su vaniliniu maskarponės sūriu.