Apelsinai su padažu ir maskarpone receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apelsinai su padažu ir maskarpone


INGREDIENTAI:

(6 porcijos)
1 vanilės ankšties (arba šaukštelio vanilinio cukraus),
250 g maskarponės sūrio,
125 ml amaretto+1 šaukšto maskarponei,
6 apelsinų,
275 g cukraus.


GAMINIMAS:

Vanilę arba vanilinį cukrų sumaišykite su maskarpone ir šaukštu likerio. Apelsinus kruopščiai nuplaukite, nuskuskite skutikliu, kad liktų tik oranžinė žievės dalis. Žievelę supjaustykite siauromis juostelėmis. Nuo apelsinų nuimkite baltą žievės dalį ir juos supjaustykite skersai apie 1 cm pločio griežinėliais ir vėl sudėkite apelsino formą.

Žieveles pavirkite, po to perkoškite šaltu vandeniu ir dar kartą pavirkite, kad neliktų kartumo. 125 ml vandens ištirpinkite cukrų ir kaitinkite, kol sutirštės, įdėkite apvirtas žieveles ir supilkite likerį. Užpilą atšaldykite. Supjaustytus apelsinus dėkite į indelius, užpilkite sirupu ir sudėkite ant viršaus žieveles. Patiekti galite su vaniliniu maskarponės sūriu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668