250 g moliūgų tyrės,
stiklinė spanguolių,
2 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
100 g sviesto,
po pusę stiklinės medaus,
cukraus ir
pieno,
po 2 šaukštelius kepimo miltelių ir
malto cinamono,
nubrauktas šaukštelis sodos,
po žiupsnelį druskos ir
malto muskato,
saujelė moliūgų sėklų.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu bei maltu muskatu. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite skystą medų ir pieną. Sviestą ištirpinkite, pravėsinkite, įmaišykite moliūgų tyrę ir gautą masę sumaišykite su kiaušinių plakiniu.
Supilkite į miltus ir užmaišykite tešlą. Suberkite spanguoles, išmaišykite. Pilkite tešlą į riebalais pateptas keksiukų formeles, ant viršaus pabarstykite moliūgų sėklų ir 20-30 min. pašaukite į vidutinio karštumo orkaitę. Ar keksiukai iškepę, patikrinkite mediniu smeigtuku.