Keli gabalėliai baltojo šokolado (kuo imsite daugiau, tuo desertas bus saldesnis),
2 šaukštai pieno,
3-4 šaukštai moliūgų tyrės,
šaukštas klevų sirupo arba skysto medaus,
pusė šaukštelio prieskonių mišinio (malto cinamono, kardamono, muskato riešuto),
pusė stiklinės kreminės varškės,
60-70 g grietinėlės sūrio.
GAMINIMAS:
Šokoladą sutrupinkite mažais gabaliukais ir sudėję į dubenėlį kaitinkite karšto vandens vonelėje, kol ištirps. Į šokolado masę įmaišykite pieną. Likusius produktus gerai išplakite plaktuvu, supilkite šokoladą, vėl išplakite.
Desertą supilstykite į stiklines taures ar desertinius indelius ir atšaldykite. Patiekdami į stalą, desertą galite pabarstyti su cukrumi ar be jo skrudintomis moliūgų sėklomis ar uždėti gardžios moliūgų uogienės.