Moliūgų ir burokėlių salotos su sūriu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Moliūgų ir burokėlių salotos su sūriu


INGREDIENTAI:

Gabalas moliūgo,
2-3 burokėliai,
salotų lapų,
100 g kietojo fermentinio sūrio,
po saują moliūgų sėklų ir
džiovintų spanguolių,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

P a d a ž u i:
stiklinė džiovintų spanguolių,
2 šaukšteliai Dižono garstyčių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai balzaminio acto.


GAMINIMAS:

Moliūgą nulupkite, minkštimą supjaustykite nestoromis riekelėmis, burokėlius-griežinėliais. Abi daržoves atskirai (kad moliūgas neprarastų savo gražios spalvos) pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite, kol daržovės suminkštės, krašteliai pradės skrusti.

Moliūgų sėklas paspraginkite sausoje keptuvėje, bet neperkepinkite. Į lėkštę dėkite salotų lapų, ant viršaus-keptų daržovių, pabarstykite moliūgų sėklomis, džiovintomis spanguolėmis, stambiai tarkuotu ar drožlėmis pjaustytu sūriu ir patiekite su spanguolių padažu. Spanguoles sutrinkite elektriniu trintuvu ir sumaišykite su likusiais padažo komponentais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668