Gabalas moliūgo,
2-3 burokėliai,
salotų lapų,
100 g kietojo fermentinio sūrio,
po saują moliūgų sėklų ir
džiovintų spanguolių,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
P a d a ž u i:
stiklinė džiovintų spanguolių,
2 šaukšteliai Dižono garstyčių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai balzaminio acto.
GAMINIMAS:
Moliūgą nulupkite, minkštimą supjaustykite nestoromis riekelėmis, burokėlius-griežinėliais. Abi daržoves atskirai (kad moliūgas neprarastų savo gražios spalvos) pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite, kol daržovės suminkštės, krašteliai pradės skrusti.
Moliūgų sėklas paspraginkite sausoje keptuvėje, bet neperkepinkite. Į lėkštę dėkite salotų lapų, ant viršaus-keptų daržovių, pabarstykite moliūgų sėklomis, džiovintomis spanguolėmis, stambiai tarkuotu ar drožlėmis pjaustytu sūriu ir patiekite su spanguolių padažu. Spanguoles sutrinkite elektriniu trintuvu ir sumaišykite su likusiais padažo komponentais.