Višta su moliūgo lazdelėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Višta su moliūgo lazdelėmis


INGREDIENTAI:

Išdarinėta višta,
500 g moliūgo,
8-10 česnako skiltelių,
4 šaukštai sviesto,
po šaukštą druskos,
juodųjų pipirų grūdelių ir
kmynų,
1-2 laurų lapai,
keli kvapiųjų pipirų grūdeliai,
žalumynų papuošti.

Prieskonių mišinys moliūgui:
po šaukštelį kario,
kmynų,
kalendrų ir
juodųjų pipirų grūdelių,
po pusę šaukštelio stambios druskos ir
džiovintų raudonėlių,
2 šaukštai aliejaus.


GAMINIMAS:

Prieskonius vištienai sumalkite arba gerai sugrūskite. Česnakus sutarkuokite arba sutrinkite ir sumaišykite su prieskoniais bei druska. Keliose vietose vištai po oda pakiškite sviesto gabalėlį. Odą bei vištos vidų įtrinkite prieskonių mišiniu. Palikite bent valandą pasimarinuoti.

Kmynus bei kalendras 1-2 min. paspraginkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir sugrūskite kartu su pipirais. Sumaišykite su druska, džiovintais raudonėliais, kariu bei aliejumi. Prieskoniaisaromatizuotu aliejumi apšlakstykite lazdelėmis supjaustytą moliūgą, gerai išmaišykite.

Pasimarinavusią vištą dėkite į karščiui atsparų indą ir valandą ar pusantros (nelygu vištos dydis) pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Likus 40-50 min. iki kepimo pabaigos, šalia suberkite ir prieskoniuotas moliūgų lazdeles. Keptą vištą su moliūgais pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite.

Taip keptas moliūgas gali būti ne tik puikus garnyras, bet ir sveika netradicinė užkanda. Pasiūlykite jos paskanauti vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms, nes moliūgas-tai tikra vitaminų ir mineralų saugykla.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668