Vištų kepenėlių paštetas su moliūgu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištų kepenėlių paštetas su moliūgu


INGREDIENTAI:

500 g vištų kepenėlių,
didelis svogūnas,
150 g moliūgo,
po 2 šaukštus maltų mėgstamų riešutų ir
baltojo vyno,
pusė raudonos paprikos,
ryšelis petražolių lapelių,
10 grūdelių raudonųjų pipirų,
6 džiovintos kadagių uogos,
6 juodųjų pipirų grūdeliai,
aliejaus arba sviesto kepti,
druskos.


GAMINIMAS:

Susmulkintą svogūną pakepinkite nedideliame kiekyje riebalų. Nuo kepenėlių nupjaustykite plėves, nuplaukite, nusausinkite ir maždaug 5 min. pakepinkite įkaitintame svieste. Ilgai nekepkite, antraip kepenėlės pasidarys tarsi guminės. Sutrinkite kepenėles su svogūnu iki vientisos masės.

Moliūgo minkštimą ir papriką supjaustykite nedideliais kubeliais ir trumpai pakepinkite šaukšte įkaitinto sviesto. Supilkite vyną (galima pakeisti brendžiu ar kitokiu gėrimu) ir troškinkite daržoves, kol beveik visas skystis išgaruos. Tada nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite.

Paskaninkite paštetą maltomis kadagių uogomis ir pipirais, pasūdykite, įmaišykite maltus riešutus bei smulkintus petražolių lapelius. Galite pridėti šiek tiek minkšto sviesto, kad paštetas geriau sustingtų. Įmaišykite į paštetą pakepintas daržoves ir sukrėskite į indelį. Viršų galite aplieti tirpintu sviestu, kad nedžiūtų, netamsėtų ir ilgiau išliktų šviežias.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668