1 svogūno,
500 g grybų,
3-4 pipirų (raudonos, žalios, geltonos spalvos),
1,5 kg kiaulienos,
4-5 šaukštų aliejaus,
3 šaukštų pomidorų pastos,
2-3 šaukštų miltų,
3-4 šaukštų sultinio,
250 g pomidorų,
1 ryšelio petražolių,
1-2 aitriųjų paprikų,
druskos,
pipirų,
paprikos miltelių.
GAMINIMAS:
Imkite mėsą, kurioje daug želatinos (pvz., mentę, sprandinę ir t.t.) supjaustykite 1,5-2 cm gabaliukais. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite iki geltonumo. Sumažinkite ugnį, suberkite paprikos miltelius, pastą, smulkintą aitriąją papriką, greitai sumaišykite, maišant sudėkite mėsą, įberkite druskos.
Kai mėsa paruduos ir visas skystis išgaruos, berkite sumaltus kmynus, smulkiai pjaustytą česnaką ir įpilkite truputį šalto vandens. Toliau troškinkite ant silpnos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite, jei reikia, įpilkite truputį vandens. Kol mėsa troškinasi, supjaustykite paprikas ir pomidorus 1 cm gabalėliais.
Iki mėsai suminkštėjant leiskite skysčiui išgaruoti, tada sudėkite išvalytus ir griežinėliais pjaustytus grybus, paprikas ir pomidorus, palaukite, kol šie suminkštės, tada pilkite karštą sultinį ar vandenį. Pagardinkite druska, pipirais, užvirinkite ir truputį pašutinkite uždengtame puode.