400 g raugintų kopūstų,
500 g šviežių kopūstų,
2 morkos,
didelis svogūnas,
150 g voveraičių,
2 česnako skiltelės,
3 šaukštai susmulkintų petražolių,
1/2 šaukštelio druskos,
po 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir
cukraus,
po 100 ml sultinio arba vandens ir
alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Šviežius kopūstus supjaustykite šiaudeliais, morkas stambiai sutarkuokite, svogūną ir voveraites smulkiai supjaustykite. Svogūnus 3 min. pakepkite su trupučiu aliejaus, sudėkite morkas, grybus, pasūdykite ir įpilkite dar aliejaus. Viską kepkite apie 5 min. nuolat pamaišydami.
Tada sudėkite šviežius kopūstus, įspauskite česnakų, įberkite pipirų, cukraus ir kepkite dar 10 min. Kai švieži kopūstai suminkštės, sudėkite raugintus kopūstus, įpilkite sultinio arba vandens ir uždengę indą troškinkite 10 min. Baigdami troškinti paragaukite. Jei trūksta druskos, pasūdykite, jei trūksta rūgšties, įpilkite kopūstų raugo.
Jei per rūgštu, įberkite truputį cukraus. Kai troškinio skoniu būsite patenkinti, suberkite petražoles, gerai išmaišykite ir pakaitinkite dar 1-2 min. Troškinys puikiai tinka prie kiaulienos šonkauliukų, kepsniukų, avienos ir antienos patiekalų.