1/4 vidutinio dydžio šviežio kopūsto,
0,5 kg raugintų kopūstų,
po 2 svogūnus ir
morkas,
šaukštas pomidorų pastos,
1 l vandens,
250 g šaltai rūkytos šoninės,
6 "Medžiotojų" dešrelės,
po 100 g aliejaus,
sviesto ir
džiovintų slyvų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai universalaus prieskonių mišinio.
GAMINIMAS:
Supjaustytą šviežią kopūstą ir raugintus kopūstus sudėkite į puodą drauge su gabaliukais (maždaug 1,5x1,5 cm) supjaustyta šonine. Įpilkite 1 l vandens ir užkaiskite. Svogūnus supjaustykite, morkas stambiai sutarkuokite ir viską pakepkite keptuvėje su aliejumi.
Tuomet suberkite cukrų ir toliau kaitinkite, kad cukrus ištirptų. Įmaišykite pomidorų pastą ir dar truputį pakaitinkite. Šį mišinį sudėkite į troškinamus kopūstus. Troškinkite apie 1 val. ant nedidelės ugnies. Likus maždaug 10 min. iki troškinimo pabaigos, sudėkite slyvas ir į tris dalis supjaustytas dešreles. Pagardinkite prieskoniais, išmaišykite. Likus maždaug 5 min. iki troškinimo pabaigos, įdėkite sviestą.