(6 porcijos)
T e š l a i:
100 g sviesto arba margarino,
180 g kvietinių miltų,
1/4 šaukštelio druskos,
3 šaukštų šalto vandens.
Į d a r u i:
1 didelio svogūno,
1 dėžutės konservuoto tuno savo sultyse (185 g),
300 g tarkuoto fermentinio sūrio,
4 kiaušinių,
150 ml grietinėlės,
3 pomidorų,
aliejaus kepimui,
saujelės bazilikų ar kitų žalumynų,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su druska, kambario temperatūros sviestu ir vandeniu. Išminkykite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol paruošite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su smulkintais žalumynais. Kiaušinius išplakite su grietinėle. Fermentinį sūrį sutarkuokite. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir iškočiokite.
Išklokite ant kepimo popieriumi ištiesto 22-24 cm skersmens kepimo indo ir padarykite kraštelius. Ant tešlos dėkite kepintus svogūnus, tuną, pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, užpilkite kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Tada uždėkite plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais. Viską pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min.