400 g riebios varškės,
2 prinokusių kriaušių,
2 šaukštų citrinos sulčių,
2 kiaušinių,
80 g minkšto sviesto,
50 g migdolų,
100 g cukraus,
žiupsnelio druskos,
3 šaukštų pieno,
100 g miltų,
1/2 citrinos sulčių,
1-2 šaukštų džiūvėsėlių,
1 šaukšto pjaustytų migdolų,
cukraus miltelių,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
riebalų formai patepti.
GAMINIMAS:
Riešutus apkepkite keptuvėje be riebalų. Kriaušes nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis. Išpjaukite sėklytes ir supjaustykite skiltelėmis ir iš karto apšlakstykite citrinų sultimis. Varškę ištrinkite su pienu, minkštu sviestu, tryniais ir cukrumi, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Sudėkite kriaušes, riešutus-viską gerai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Varškės masę dėkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą,-apkepą kepkite 35 min., iškepusį apibarstykite miltiniu cukrumi.