Po 200 g apvirtų morkų,
cukinijų,
300 g porų,
po 1 geltoną ir
raudoną papriką,
1 svogūno,
2 šaukštų aliejaus,
500 ml daržovių sultinio.
T e š l a i:
250 g miltų,
21 g šviežių mielių,
250 g liesos varškės,
50 g tarkuoto sūrio,
80 ml pieno,
3 kiaušinių,
1 česnako skiltelės,
pagal skonį druskos,
tarkuoto muskato,
džiūvėsėlių,
riebalų formai ištepti.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išsukite iki purumo ir sumaišykite su pienu, ištirpintomis mielėmis, miltais. Užminkykite tešlą. Į išteptą riebalais, pabarstytą džiūvėsėliais kepimo indą dėkite paruoštą masę, paviršių išlyginkite ir suformuokite kepinio sieneles. Morkas ir cukinijas apvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite.
Porus, svogūną ir paprikas smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Daržoves pagardinkite druska. Ataušinkite ir sumaišykite su varške, tarkuotu sūriu (dalį palikite). Daržovių su varške masę suberkite ant tešlos, išlyginkite, apibarstykite džiūvėsėliais ir likusiu sūriu. Viską kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Apkepą patiekite karštą su grietine.