Latviški barščiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Latviški barščiai


INGREDIENTAI:

300 g maltos mėsos (jautienos ar veršienos),
500 g burokėlių,
2 svogūnai,
morka,
kiaušinis,
2 l vandens,
ryšelis žalumynų,
3 skiltelės česnako,
po šaukštą pomidorų pastos ir
acto,
druskos,
maltų ir
nemaltų juodųjų pipirų,
2 laurų lapai,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Į gilų dubenį sudėkite mėsą, įmuškite kiaušinį ir sutarkuokite svogūną. Nuplaukite žalumynų (petražolių ar krapų) kotelius, bet jų neišmeskite, o lapelius smulkiai sukapikite ir suberkite į mėsą. Įberkite druskos, pipirų ir viską išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite nedidelius kukuliukus.

Puode užvirkite vandenį, įmeskite kelis pipirų žirnelius, laurų lapus ir po vieną sudėkite kukuliukus. Nugriebkite putas. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies neuždengę. Tuo metu sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite antrą svogūną ir žalumynų kotelius ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

Keptuvės turinį suverskite į puodą su kukuliukais. Virtus burokėlius stambiai sutarkuokite ir taip pat sudėkite į puodą. Įdėkite pomidorų pastos ir smulkiai sutarkuotus česnakus. Įberkite druskos, sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių uždengę dangčiu. Išjungę viryklę įpilkite į sriubą šaukštą acto (kad sultinys neprarastų gražios spalvos).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668