(4 porcijos)
8 didesnių bulvių,
keleto petražolių lapelių,
1 paprikos,
200 ml tdzadziki padažo,
1 šaukštelio kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir su lupenomis dėkite į puodą, įberkite žiupsnelį druskos, kmynų, ir virkite apie 10 min., nusunkite ir palaukite, kol atvės. Tada keliose vietose subadykite šakute, susukite į aliuminio foliją ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 15 min.
Petražoles susmulkinkite, papriką supjaustykite kubeliais. Iškepusias bulves išvyniokite, įpjaukite kryžmai, truputį išplėskite, į duobutę įdėkite šaukštą tdzadziki padažo, pabarstykite paprikos kubeliais ir petražolėmis. Tdzadziki padažas gaminamas iš natūralaus jogurto, agurkų ir česnako skiltelės.