(4 porcijos)
3/4 kg bulvių,
2 morkų,
1 svogūno,
2-3 šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
2 šaukštų aliejaus,
žiupsnelio muskato riešuto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite, stambiai sutarkuokite į atskirus indelius. Susidariusį skystį nupilkite. Stambia tarka sutarkuokite svogūną ir sudėkite į bulvių masę, tada kartu sudėkite morkas, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir viską gerai sumaišykite.
Aliejų įkaitinkite keptuvėje, šaukštu sudėkite masę, iš jos suformuokite didelį storą blyną, ir kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su pomidorų padažu. Plokštainį galite kepti ir orkaitėje.