Morkų duonelės su figomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Morkų duonelės su figomis


INGREDIENTAI:

(5 porcijos)
1,5 stiklinės tarkuotų morkų,
pusė stiklinės cukraus,
125 ml pieno,
2 kiaušinių baltymai,
50 ml alyvuogių aliejaus,
350 ml kvietinių miltų,
125 ml viso grūdo kvietinių miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
po žiupsnelį druskos ir
cinamono,
200 g baltųjų pelėsių sūrio,
10 figų,
50 ml brendžio,
šlakelis citrinos sulčių,
šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių.


GAMINIMAS:

Gerai nuspauskite tarkuotas morkas. Jas dubenyje sumaišykite su išplaktais kiaušinių baltymais, ten pat suberkite cukrų, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir viską suberkite į morkų masę.

Gerai išmaišykite. Tešlą nestoru sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje stačiakampėje skardoje ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Atvėsintą duoną supjaustykite trikampėliais. Figas susmulkinkite, sumaišykite su brendžiu, citrinos sultimis ir žievelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668