Pakuotė šaldytos bemielės tešlos,
2 raudonieji svogūnai,
riebus varškės sūris,
5 šaukštai grietinės,
2 skiltelės česnako,
150 g tarkuoto parmezano,
po žiupsnelį raudonėlių ir
saldžiosios paprikos,
ant peilio galo aitriosios paprikos,
keli gražgarsčių lapeliai (papuošti),
pusės citrinos sulčių,
šaukštas alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių, pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir 10 min. marinuokite.
Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, saikingai pasūdykite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite po šaukštą grietinės, ją tolygiai paskirstykite, tada berkite sūrio kubelius, išdėliokite svogūnus.
Paruoštas užkandėles išdėliokite kepimo skardoje, apibarstykite aitriąja ir saldžiąja paprika ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Puoškite gražgarsčių lapeliais.