1,5 kg triušis,
3 šaukštai sviesto,
200 g svogūnų,
200 g morkų,
100 g saliero šaknies,
1 sauja susmulkintų petražolių,
truputis druskos ir
baltųjų pipirų,
1/2 butelio raudonojo pusiau sauso vyno,
1 šaukštas miltų,
350 ml grietinėlės,
1 šaukštas juodųjų serbentų drebučių (arba 2 šaukštai koncentruotų sulčių).
GAMINIMAS:
Triušį supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite svieste. Į kepamą mėsą sudėkite nuvalytas ir susmulkintas daržoves. Pakaitinkite apie 10 min. ant didelės ugnies, tuomet įberkite druskos, pipirų ir supilkite vyną.
sumažinkite ugnį, troškintuvą uždenkite ir viską troškinkite apie 1 val. Tada į atskirą puodelį nupilkite troškonio skystį ir paruoškite padažą: skystį sutirštinkite miltais, gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs.
Tada, jei reikia, įberkite dar truputį druskos ir pipirų, įdėkite juodųjų serbentų drebučių (arba sulčių) ir išmaišykite. Troškintą triušieną sudėkite į gilesnį indą ir užpilkite padažu. Patiekdami pabarstykite petražolėmis. Labai šventiškai ir iškilmingai patiekalas atrodo papuoštas spanguolėmis.