(4 porcijos)
600 g bulvių,
200 g smulkintų migdolų (tinka branduolių drožlės),
2 šaukštų krakmolo,
100 g miltų,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
tarkuotų muskatų riešutų,
aliejaus skrudinimui.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite, nulupkite ir sugrūskite. Į gautą masę įmuškite du trynius, suberkite krakmolą, druską, muskatus ir sumaišykite. Iš masės ant miltais pabarstytos lentelės formuokite volelį, jį lengvai suplokite ir supjaustykite 1 cm pločio gabalėliais. Iš jų formuokite nedidelius cilindro formos volelius.
Gerai išplakite baltymus, volelius pavoliokite miltuose, pavilgykite baltymuose ir apvoliokite migdolais. Kroketus skrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje, kol įgaus aukso spalvą. Kroketai ypač tinka prie mėsos, žuvies valgių, patiekiamų su padažais, žalumynų salotomis.