1 nedidelio baklažano,
300 g vyšninių pomidorų,
4-5 skiltelių išspausto česnako,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 citrinos sulčių,
druskos,
200 g marinuotų artišokų,
1 apkeptos saldžiosios raudonos paprikos,
1/4 puodelio alyvuogių,
1/4 puodelio fetos sūrio.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimui skirtą indą sudėkite kubeliais supjaustytą baklažaną, pomidorų puseles ir česnaką, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, įberkite šiek tiek druskos.
Kepkite orkaitėje, retkarčiais pamaišykite, kol baklažanas iškeps. Sukrėskite viską į dubenį, pridėkite artišokų, saldžiosios paprikos, alyvuogių, gerai išmaišykite ir palikite 5 min. atvėsti. Prieš patiekdami apibarstykite fetos sūrio kubeliais.