(4 porcijos)
500 g menkių filė,
3 šaukštų bulvių krakmolo,
7 šaukštų miltų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto acto,
3/4 stiklinės aliejaus,
4 šaukštų sezamų sėklų,
1 šaukšto sezamų aliejaus,
sojų padažo,
gabaliuko imbiero šaknies,
juodųjų pipirų,
cukraus.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dubenėlyje sumaišykite šlakelį sojų padažo su smulkiai takuotu imbieru, šaukšteliu cukraus, žiupsneliu pipirų ir 2 šaukštais vandens. Paruoštu padažu apliekite žuvį ir 1 val. pamarinuokite. Tešla: bulvių krakmolą sumaišykite su miltais, kiaušiniu ir įpilkite 2/3 stiklinės vandens, acto, sezamų aliejaus, suberkite sezamų sėklas ir lengvai pasūdytą sumaišykite.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, žuvies gabaliukus merkite į tešlą, dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite apie 3-4 min., kol įgaus gražią aukso spalvą. Iškeptą žuvį išdėliokite ant popierinės servetėlės, kad nutekėtų riebalai. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.