(4 porcijos)
1 kg lašišos filė,
1 svogūno,
1 citrinos,
1 žaliosios citrinos,
6 šaukštų medaus likerio,
750 g morkų,
2-3 nedidelių cukinijų,
2 šaukštų sviesto,
3 šaukštų aliejaus,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplautą ir nusausintą lašišą supjaustykite į 8 vienodo dydžio gabaliukus, svogūną-žiedeliais, citrinas-plonomis skiltelėmis. Žuvį dėkite į lėkštę, pabarstykite druska, apliekite medaus likeriu, apdėkite citrinų skiltelėmis, svogūno griežinėliais ir palaikykite 30 min.
Nuplautas morkas ir cukinijas supjaustykite šiaudeliais, 3 min. įmeskite į verdantį vandenį. Ištrauktas daržoves patroškinkite keletą minučių įkaitintame svieste. Lašišą išimkite iš marinato ir kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite iš abiejų pusių, pagardinkite pipirais. Patiekite su troškintomis morkomis ir cukinijomis.