(4 porcijos)
4 svogūnų galvučių,
1 šviežio agurko,
2 pomidorų,
1 kietai virto kiaušinio,
0,5 stiklinės majonezo,
1 šaukštelio smulkintų petražolių lapelių,
1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Nulupkite svogūnus, išskobkite jų vidurėlius, o išskobtąsias dalis smulkiai sukapokite. Sumaišykite kapotus svogūnus, smulkiai pjaustytus agurkus, pomidorus, kiaušinį, žalumynus, žiupsnelį druskos (jei reikės) ir dalį majonezo.
Paruoštomis salotomis įdarykite svogūnų taureles, pašlakstykite likusiu majonezu ir pabarstykite sūriu. Vietoj šviežio agurko galima dėti raugintą arba marinuotą.