(6 porcijoms)
200 g ryžių,
4 pomidorų,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
1 šaukštelių tirštos pomidorų tyrės,
1 kubelio daržovių sultinio,
3 šaukštų kapotų petražolių lapelių,
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
saldžiųjų paprikų miltelių.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje biriai išvirkite ryžius. Smulkiai sukapokite česnakus, pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus-žiedeliais. Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūnus, česnakus, sudėkite pomidorų tyrę ir trumpai patroškinkite.
Supilkite į iš kubelių paruoštą sultinį, įdėkite pomidorus. 10 min. patroškinkite ir dėkite ryžius. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir dar apie 5 min. troškinkite. Kiekvieną porciją pabarstykite žalumynais.