(8 porcijoms)
450 g pupelių,
2 laurų lapų,
600 g kiaulienos,
175 g rūkytos šoninės,
3 salierų stiebų,
1 svogūno,
1 žaliosios paprikos,
2 česnako skiltelių,
225 ml pomidorų padažo,
125 g cukraus,
100 ml klevų sulos,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto "Vorčesterio" padažo,
1 šaukštelio garstyčių miltelių,
1 šaukštelio maltos paprikos,
1 šaukštelio maltų kmynų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pupeles pamerkite iš vakaro. Tuomet suberkite į puodą, įpilkite 1,75 l vandens, įdėkite laurų lapų, virkite 40 min. Kol pupelės virs, supjaustykite kubeliais kiaulieną, įkaitinkite keptuvėje sviestą ir kepinkite 5-8 min. Tada sudėkite juostelėmis supjaustytą šoninę, kepkite 5 min.
Po to dėkite susmulkintus salierų stiebus, svogūną, česnaką ir viską troškinkite ant lengvos ugnies 10-12 min. Nupilkite dalį vandens nuo pupelių, palikite 700 ml. Į puodą su pupelėmis dėkite troškintą mėsą su daržovėmis. Supilkite pomidorų padažą, sulą, "Vorčesterio" padažą, įberkite garstyčių, cukraus, paprikų, kmynų, pipirų, viską gerai sumaišykite, uždenkite ir dėkite į orkaitę. Troškinkite apie 1-1,5 val.