T e š l a i:
2 kiaušinių,
250 ml pieno,
druskos,
150 g miltų,
aliejaus.
Į d a r u i:
pusės indelio džiovintų pomidorų aliejuje,
1-2 skiltelių česnako,
1-2 indelių tepamojo varškės sūrio su žalumynais,
šviežių bazilikų lapelių.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Tešlą palaikykite pusvalandį, kad išbrinktų miltai. Į keptuvę įpilkite aliejaus, apversdami iškepkite didelius lietinius ir palikite atvėsti. Pomidorus supjaustykite juostelėmis. Lietinius apkepkite sūriu.
Ant jo išdėliokite pomidorų juosteles ir nuplautus bazilikų lapelius (mėgstantiems galima dar užtepti išspausto česnako). Blynus susukite į ritinį ir supjaustykite griežinėliais, persmeikite mediniais smeigtukais. Kad suktinukai būtų greičiau paruošiami, vietoje lietinių galima naudoti lavašo lakštus. Vis dėlto gražiau jie atrodo pagaminti iš blynelių.