Vėrinukai ir mėsainėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vėrinukai ir mėsainėliai


INGREDIENTAI:

V ė r i n u k a m s:
1 kg kalakuto krūtinėlės,
2 česnako skiltelių, sutrintų,
2 citrinų sulčių,
7 šaukštų sojų padažo,
3 šaukštų sezamų sėklų,
2 šaukštų aliejaus,
200 ml kiniško padažo,
po žiupsnelį druskos,
cukraus,
maltų pipirų.

M ė s a i n ė l i a m s:
1 bandelės,
1 svogūno,
1 kiaušinio,
800 g maltos mėsos,
4 šaukštų aliejaus,
200 g smulkių pomidorų,
2 šaukštų garstyčių,
1 nedidelės gūželės salotų lapų,
po žiupsnelį druskos,
maltų baltųjų pipirų,
paprikų.


GAMINIMAS:

Pagaminkite vėrinukus: mėsą supjaustykite, suverkite po 2-3 gabalėlius ant medinių iešmelių, apšlakstykite sojų padažo, česnako ir citrinų sulčių mišiniu, 2 val. pamarinuokite. Po to pakepinkite po 3-4 min. iš visų pusių įkaitintame aliejuje, pagardinkite prieskoniais ir išimkite iš keptuvės.

Padažas: keptuvėje likusias sultis praskieskite marinatu, įpilkite kiniško padažo ir trumpai pavirinkite ant nedidelės ugnies. Jei trūksta, pridėkite dar prieskonių ir įmaišykite paskrudintas sezamo sėklas. Mėsainėliai: suminkykite maltą mėsą, išmirkytą ir nuspaustą bandelę, kiaušinį ir smulkiai sukapotus svogūnus.

Iš gautos masės suformuokite 50 kukuliukų, juos iškepkite įkaitintame aliejuje ir atvėsinkite. Giliai įpjaukite kiekvieną kukuliuką, įpjovos vietas patepkite garstyčiomis, įdėkite po salotų lapelį, pomidoro griežinėlį, o kukuliuko puseles vėl sujinkite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668