550 g miltų,
20 g šviežių mielių,
50-100 g cukraus,
250 ml pieno,
50 ml aliejaus,
1 kiaušinis,
3 šaukštai aguonų,
1/2 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite šiltame piene kartu su 2 šaukštais cukraus bei 2 šaukštais miltų. Pastatykite šiltai ir kildinkite. Likusius miltus bei cukrų suberkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, suberkite aguonas, druską bei sudėkite pakilusias mieles.
Viską gerai išmaišykite ir vėl kildinkite šiltoje vietoje apie 30 min. Iš pakilusios tešlos formuokite plonus volelius ir supjaustykite juos 1 cm gabalėliais. Skardas išklokite sviestiniu popieriumi, pabarstykite miltais ir sudėkite kūčiukus. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.