0,5 kg miltų,
1 stiklinė vandens,
10 g šviežių mielių,
1-3 šaukštai cukraus (pagal skonį),
1/3 arb. šaukštelio druskos,
3 šaukštai aguonų.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su cukrumi. Šiltą, maždaug 30 laipsnių temperatūros, vandenį sumaišykite su 250 g miltų ir su cukrumi ištrintomis mielėmis. Viską gerai išmaišykite, paviršių pabarstykite trupučiu miltų ir laikykite šiltai apie 1 val., kad pakiltų. Tuomet į pakilusią tešlą suberkite aguonas, likusius miltus ir druską.
Minkykite gan ilgai, kol tešla visai nelips prie rankų. Tada tešlą dar kartą kildinkite ir iš pakilusios tešlos formuokite mažojo pirštelio storio volelius, juos supjaustykite nedideliais 0,7-1,0 cm gabaliukais. Skardas išklokite sviestiniu popieriumi, pabarstykite miltais ir sudėkite kūčiukus. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai pagels.