4 vištienos krūtinėlės,
4 šaukštų spanguolių,
1 šaukšto medaus,
200 g Gorgonzola sūrio,
1 šaukšto smulkintų graikinių riešutų,
alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
24 gabaliukų pjaustytos rūkytos šoninės.
G a r n y r u i:
200 g šparaginių pupelių,
1/2 citrinos sulčių,
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Nuplaukite ir nusausinkite vištienos krūtinėles. Perpjaukite į dvi dalis, atskirkite vidinės krūtinėlės filė. Dėkite į maišelį ir pamuškite. Įdaras. Užpilkite spanguoles medumi ir jas truputį patrinkite šakute (tik nepadarykite tyrės) ir palaikykite 10 min. Tuomet sumaišykite su Gorgonzolos sūriu, įdėkite smulkintų graikinių riešutų ir viską gerai sumaišykite.
Ant vištienos krūtinėlių dėkite po šaukštą gautos masės mišinio, susukite, apvyniokite plonai supjaustyta šonine ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Suktinukus 20-25 min. kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Garnyras: pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nusausinkite. Jas paslakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Patiekite prie vištienos suktinukų karštus.